Een samenwerking tussen ESN (Erasmus Student Network) Hasselt, Chef Wilfried Beliën en I love Hasselt was eindelijk een feit. Op een zonnige zondagnamiddag, 13 maart, kwamen zeven internationale studenten uit verschillende landen, onder andere Bulgarije, Polen, Brazilië, Spanje en Canada, samen om de Belgische keuken te leren kennen en koken. “ESN wil een thuisgevoel helpen creëren voor de internationale studenten,” zei Xavier Boonman, de president van ESN Hasselt. De organisatie heeft 200 leden uit 30 landen.
Zoals bij een kookworkshop hielp iedereen mee. De studenten kregen een eigen snijplank en mes. De opdrachten waren aardappelen en rode biet schillen, prei snijden, frikadellen rollen en puree maken. Stipt om 12 uur begon de workshop en een uur later kon iedereen genieten van hun zelfgemaakte Belgische lunch.
Veel internationale studenten zeggen dat wafels of frietjes typisch van België zijn en die zij moeten proeven. Maar frikadellen met rode bietpuree en gestoofde winterprei zoals op het menu van vandaag, kennen zij nog niet. Ze kennen de ingrediënten wel maar in hun landen koken zij op hun eigen manier. Toch vinden de studenten ons gerecht super lekker. Tot en met het laatste stuk frikadel was iedereen heel enthousiast om het op hun bord te krijgen. Dus, de tweede editie van International Sunday Lunch gaat sowieso komen. Binnenkort?! Je bent op de hoogte.